Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Instellingen |
UA-96340704-17
Privacybeleid: klik op activeren om deze plug-in te laden. Bij activatie worden gegevens aan Facebook doorgegeven.
'Optima Cool' aperitiefconcert • zondag 18 maart 2018

'Optima Cool' aperitiefconcert • zondag 18 maart 2018

published at 25.01.2018
Op 18 maart komt het duo 'Masure & Munnelly' ter ere van St-Patricksday naar 'De Schuur'. Zij brengen typisch Ierse muziek.
De sponsor 'Optima Cool' zorgt voor een gepast hapje en drankje!
Tickets zijn te koop in Okinawa.
 
Dit duo bestaat uit rasinstrumentalisten uit de Ierse muziektraditie: gitarist-zanger Philip Masure uit Herentals en accordeonist David Munnelly uit West-Mayo (Ierland).
Beide muzikanten putten hun inspiratie uit hun jarenlange muzikale ervaring en brede belangstelling voor uiteenlopende muziek stijlen, maar vooral uit de Ierse muziek traditie. Hoewel hun repertoire voornamelijk uit instrumentale, traditionele Ierse dansmuziek bestaat, komen er ook liederen uit Ierland, Schotland en Engeland aan bod.
De  musici hebben in de afgelopen 15 jaar een hechte manier van samenspel ontwikkeld, die uniek te noemen is.
 
masure-a2rgb
 
Philip Masure: gitaar, cistern, zang
Philip is vooral  bekend om zijn specialisatie op het gebied van de z.g.n. DADGAD tuning op gitaar, maar hij speelt ook andere instrumenten.
Philip is wereldwijd veelgevraagd als gitaar workshop leraar en geeft ook les op muziekscholen in België.
Verder is hij een ervaren studio technicus en producer. Hij toerde met groepen als Urban Trad, Lais, Floes, Garva, Embrun en artiesten als Helen Flaherty, Terry Coyne en Sylvain Barou. Tegenwoordig is hij actief met Comas,  Fling,  Andar,  de zangeres Clementine en heeft hij het druk met zijn studio in Herentals
 
David Munnelly: accordeon
David groeide op met de zang en accordeon muziek van zijn grootouders. Al op zijn zevende begon hij met accordeon les van zijn oom en zijn grootmoeder.  Tijdens zijn studie, in Dublin, werd hij gevraagd om in de band van Niamh Parsons te komen spelen.
Van het een kwam het ander, en al gauw speelde hij met bekende namen als:  Gerry O Connor, Garry O Brian, De Dannan en The Chieftains. In 1999 vormde Dave zijn eigen groep The David Munnelly Band, met wie hij de hele wereld over reisde en vier albums opnam.
Tegenwoordig maakt hij ook deel uit van het internationale project “Accordeon Samourai”.  (Samen met Didier Laloy, Markku Lepisto, ricardo Tesi en Bruno Letron).