Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Instellingen |
UA-96340704-17
Privacybeleid: klik op activeren om deze plug-in te laden. Bij activatie worden gegevens aan Facebook doorgegeven.
'Quotum' aperitiefconcert @ De Schuur • Crystal & Runnin' Wild • zondag 25 november 2018

'Quotum' aperitiefconcert @ De Schuur • Crystal & Runnin' Wild • zondag 25 november 2018

published at 08.10.2018

Crystal & Runnin’Wild is een rockabilly-band uit Brussel.
De band wordt geleid door een atypisch duo … vader en dochter: de gitarist Patrick Ouchène en de zangeres Crystal.
 

crystal-a2-rgb

In Brussel, waar ze werd geboren, groeide Crystal op omgeven door Country, Soul, Doo Wop, Rock'n'Roll en natuurlijk Rockabilly muziek.

Op haar 16e zette ze voor de eerste keer voet op een podium, begeleid door de Belgische Rockabilly band Runnin' Wild. Deze band, bestaande uit (papa) Patrick Ouchêne (vox/gitaar), Johnny Trash (drum/vox) en Lenn Dauphin (contrabas) toeren al bijna 20 jaar de hele wereld af met hun unieke Roots/Rockabilly sound, en brachten inmiddels al 7 albums uit.

Maar nu beslisten ze hun schouders te zetten onder het veelbelovende jonge talent dat Crystal is.

En dus zag in 2012 Crystal & Runnin' Wild het licht. De band begon onmiddellijk door heel Europa te toeren: België uiteraard, maar ook Duitsland, Nederland, Spanje, Frankrijk en zelfs Rusland kregen deze frisse verschijning al op het podium te zien. Eén van de hoogtepunten was het optreden op het Brussels Summer Festival in 2013 voor een 5000-koppig publiek, waar Crystal de aandacht trekt van Steve McKay (Iggy & The Stooges), die hoogst gecharmeerd is door haar versie van hun Punk klassieker "Search And Destroy", en met de band de studio intrekt om een alternatieve versie op te nemen van het nummer, dat eerder al verscheen op Crystal's eerste demo.

In april 2013 won de band het Belgische luik van de Hard Rock Rising wedstrijd, een internationaal Rock concours, geörganiseerd door Hard Rock Café.

Die gelegenheid werd aangegrepen om een eerste EP uit te brengen. Het wordt dadelijk duidelijk dat Crystal, ondanks haar 21 jaar, een zeer volwassen en krachtige stem heeft. Op de 6 liedjes van deze CD surft met gemak tussen de verschillende facetten van haar muzikale persoonlijkheid, waarbij ze de energieke kracht van een Iggy Pop zonder verpinken mengt met de intense sensualiteit van een Etta James.

  • Crystal Ouchêne - Stem
  • Patrick Ouchêne - Gitaar, Stem
  • Johnny Trash - Drum, Percussie, Stem

Proevertje op youtube