Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Instellingen |
UA-96340704-17
Privacybeleid: klik op activeren om deze plug-in te laden. Bij activatie worden gegevens aan Facebook doorgegeven.

outdoor CALISTHENICS park

Calisthenics is de nieuwste rage, afkomstig van de Amerikaanse straten: lekker in de buitenlucht fitnessoefeningen uitvoeren met je eigen lichaamsgewicht. Calisthenics is goed voor het verbeteren van kracht, je cardiovasculaire systeem en je motorische systeem (balans, snelheid, coördinatie). In het park kan getraind worden met of zonder begeleiding, met een personal coach, in een small group training of als groepsles.

Het Engelse woord 'calisthenics' is af te leiden uit twee Griekse woorden. 'Kalos', wat 'Mooi' betekent en 'Sthénos', wat 'Kracht' betekent. In het Nederlands betekent het dus letterlijk 'Mooie kracht'.

Calisthenics is uitgegroeid tot een verzamelnaam voor alle oefeningen die worden uitgevoerd met het eigen lichaamsgewicht of in combinatie met minimale apparatuur. Het doel van calisthenics is een krachtig en lenig lichaam opbouwen.

Bekijk hieronder een film van de Amsterdamse 'Dutch Barstarzz' (wereldtop!) op de opening van ons outdoorpark. Machtig mooi om naar te kijken, supermoeilijk om te evenaren... Maar geen probleem: beginnen bij het begin! Didier brengt je alle beginselen bij van calisthenics op zondagvoormiddag om 10u!