Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Instellingen |
UA-96340704-17
Privacybeleid: klik op activeren om deze plug-in te laden. Bij activatie worden gegevens aan Facebook doorgegeven.

PODOLOGIE en bewegingsanalyse

De Podoloog probeert de oorzaak van een voetprobleem te behandelen.

Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de structuur en functie van de voet maar worden de eventuele klachten gelinkt aan hoger gelegen segmenten.

Deze holistische visie betekent dat je niet sowieso met inlegzolen naar buiten stapt. Soms kunnen andere (medische) factoren aan de oorzaak van het probleem liggen, dan is een doorverwijzing naar een bvb een (sport)arts, kinesitherapeut, chiropractor, osteopaat,.. een stukje van de oplossing.

schoenanalyse-podoloog-carla-franco-aalter


Voor Wie?

Kinderen

Kinderen kunnen gemakkelijk een foutief gangpatroon ontwikkelen, zelfs zonder dat ze pijn ervaren. Wie op volwassen leeftijd last heeft van nek, rug knie of andere klachten, heeft deze mogelijks al van in de kinderjaren opgelopen.

Vanaf de lagere schoolleeftijd (6-7jaar) kan je je kind laten screenen. Een kindervoet heeft nog veel kraakbeen en de groeischijven zijn nog niet gesloten, waardoor de kans groot is dat een correctie door een zool op die leeftijd blijvend zal zijn.

Sporters

Zowel topsporters als recreatieve sporters hebben baat bij een podologische screening om blessures voor te zijn. Via oa een video-ganganalyse kunnen we mogelijke oorzaken van een blessure opsporen.

ganganlyse-podoloog-carla-franco-aalter


Iedereen met klachten

In principe kan je bij een podoloog terecht met de meest uiteenlopende klachten: pijnlijke rug, knieklachten, voetklachten, spierpijnen,…


Werkwijze        
     

De podoloog luistert naar je verhaal, maakt een analyse van je schoenen die je draagt en kijkt hoe ze slijten, vervolgens wordt een klinisch onderzoek en metingen gedaan.

metingen-podoloog-carla-franco-aalter


Aan de hand van een video-ganganalyse kijken we verder naar hoe het lichaam beweegt en proberen we dit te linken met de klacht.

Indien nodig wordt zooltherapie opgestart of word je doorverwezen naar een andere discipline of beide.

Aan de hand van een digitale scanner wordt een voetafdruk afgenomen en wordt jouw zool volledig digitaal uitgetekend. Zo bekomen we een zool perfect op jouw maat.

Hiervoor werk ik uitstluitend samen met Borginsole, een Belgische firma die dit digitaal systeem volledig ontwikkeld heeft.

scanner-podoloog-carla-francozool-podoloog-carla-franco-aalter


Therapeute: Carla Franco

Klik hier om een online afspraak te maken.

Eigen website: www.carlafranco.be