Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.
2 Klicks für mehr Datenschutz: Erst wenn sie hier klicken, wird das Facebook Plug-In geladen und sie können ihre Empfehlung an Facebook senden. Schon beim Aktivieren werden Daten an Facebook übertragen.

outdoor CALISTHENICS park

Calisthenics is de nieuwste rage, afkomstig van de Amerikaanse straten: lekker in de buitenlucht fitnessoefeningen uitvoeren met je eigen lichaamsgewicht. Calisthenics is goed voor het verbeteren van kracht, je cardiovasculaire systeem en je motorische systeem (balans, snelheid, coördinatie). In het park kan getraind worden met of zonder begeleiding, met een personal coach, in een small group training of als groepsles.

Het Engelse woord 'calisthenics' is af te leiden uit twee Griekse woorden. 'Kalos', wat 'Mooi' betekent en 'Sthénos', wat 'Kracht' betekent. In het Nederlands betekent het dus letterlijk 'Mooie kracht'.

Calisthenics is uitgegroeid tot een verzamelnaam voor alle oefeningen die worden uitgevoerd met het eigen lichaamsgewicht of in combinatie met minimale apparatuur. Het doel van calisthenics is een krachtig en lenig lichaam opbouwen.

Bekijk hieronder een film van de Amsterdamse 'Dutch Barstarzz' (wereldtop!) op de opening van ons outdoorpark. Machtig mooi om naar te kijken, supermoeilijk om te evenaren... Maar geen probleem: beginnen bij het begin! Didier brengt je alle beginselen bij van calisthenics in small group trainingen.

 


SMALL GROUP trainingen

Voor wie? voor actieve leden (alle lidmaatschappen)
Aantal deelnemers: maximum 12
Kostprijs: 20 euro voor 3 workshops van 60 minuten
Inschrijven verplicht (betalen aan de balie = inschrijving)
 
Niveau 1: nieuwe data volgen
Voorwaarden: geen, ergens hinder is geen probleem 
Doel: algemeen bewegen, basisbewegingsvormen, activeren van spieren
 
Niveau 2: nieuwe data volgen
Voorwaarden: 5x optrekken met eigen lichaamsgewicht, 10x pompen, 10x sit ups
Doel: toegangspoort tot calisthenics!
 
Niveau 3: nieuwe data volgen
Voorwaarden: 10x optrekken met eigen lichaamsgewicht, 20x pompen, 20x sit ups
Doel: krachtige moves aanleren van calisthenics

  

img_1629

 

 

img_4440

 

img_4386

 

img_4439